Категории

Слични апели

  • Да и помогнеме на Ѓулу!
    Сигурно ќе се сетите на нашата Ѓулу:) Ние и подаривме барбики а она нам насмевки кои се уште ги паметиме!Ѓулу со нејзините...
  • Апел за помош на Стефан
    Апел за помош на Стефан
    Стефан има 9 години и почна рапидно да го губи видот последниве неколку месеци заради инфекција . Го изгуби видот на еднот...

Апел за помош на малиот Алексеј

Објавено пред: од Div4o Поставено под: Барам помош - 7,456 Прегледи


Почитувани пријатели и познаници,
Алексеј е на возраст од скоро 6 годинки и боледува од ретка болест,односно Прогресивна мускулна дистрофија-Дишен(Distrophio musculorum progresiva DMD),која предизвикува изумирање на мускулните влакна.Лекувањето во Медицинскиот центар за матични клетки (ВУ) во Пекинг,овозможува лекување на оваа тешка болест, а двонеделниот третман за операција,имплантација на матични клетки,физиотерапија,медицински услуги,пат,сместување и останати трошоци чини 30,000 долари.Бидејќи како родители на три дечиња не сме во можност да го финансираме горенаведеното,би ве замолиле доколку сте во можност да ни помогнете околу обезбедувањето на потребните средства.
Оној кој не е во можност финансиски да помогне,доволно ќе биде да ја сподели оваа порака на својот ѕид.
Со почит,родителите на Алексej


Може да донирате на броевите 143-115 (Т-MOBILE) 
143-461 (VIP) (ONE) ( од било кој префикс) 
ЖИРО-СМЕТКА ВО НЛБ ТУТУНСКА БАНКА 210-7000 00 6394-63 со цел на дознака 
ДОНAЦИЈА

Извор: fb.com

 

Founder

Напишете коментар

Најави се или регистрирај се за да коментираш.
Бидете први и коментирајте на видеото.