Завршени апели

Апел за помош на Антонио Мавров

од Div4o / 1,310 Прегледи


Антонио Мавров има две и пол годинки и боледува од леукемија. Потребни се финансиски средства за тој да отпатува на лекување.

Ги замолуваме сите хумани луѓе да донираат на следната транскакциска сметка:

 

ЗА ОНИЕ КОИ САКААТ ДА ДОНИРААТ ОД МАКЕДОНИЈА ТОА МОЖЕ ДА ГО СТОРАТ НА СЛЕДНАТА ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА:270700035393309 ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ Жаклина Маврова

извор: http://strumicadenes.mk

Отвори повеќе »

Апел за помош на Зоран Двојаковски

од Div4o / 133 Прегледи

Да ја покажеме нашата хуманост во моменти кога на нашиот сограѓанин Зоран Двојаковски му е неопходна.

Сите го познаваме Зоки,  кој, иаку животот уште од мал го сретна со многу тешки предизвици, секогаш е ведар, позитивен и насмеан. Човекот кој носи големо срце и душа и овој пат судбината го пресретнува со уште еден голем предизвик да се бори со сериозна болест .

Да му помогнеме на Зоки, заради тоа што секогаш работи за јавниот интерес наспроти својот, затоа што го посвети својот живот за промоција на Берово.

Деновиве започна хуманитарна акција за собирање на средства кои се потребни за негово лекување во странство. Акцијата се одвива преку собирање на парични средства преку вработените во институциите и  фирмите.

Во недела во Chilin Cafe под мотото „Сите за Зоки“се организира хуманитарна забава на која сите граѓани ќе може да донираат средства за потребната операцијата.

Во тек е постапка за отварање на телефонски броеви за донација.

 

Жиро  сметка за донации

Зоран Двојаковски

200000200045905

Стопанска Банка

Отвори повеќе »

Да и помогнеме на Орнела Јордановска

од Div4o / 136 Прегледи

24 годишната Орнела Јордановска од мај 2013 година ја започна борбата со дијагностициран рак налимфните жлезди.Последниве две години беше изложена на тешки цитостатски хемотерапии кои за жал не беа доволни за нејзиното лекување.

Орнела треба ИТНО да започне со терапија со лекот Brentuximab кој ќебиде набавен од странство.

МОЛИМЕ ЗА ПОМОШ,ЗА ХУМАНОСТ ДОНИРАЈТЕ ПАРИЧНИ СРЕДСТА ЗА ДА И ПОМОГНЕМЕ НА МЛАДАТА ОРНЕЛА !

ДОНАЦИСКИ БРОЕВИ: 
С-КА ВО КАПИТАЛ БАНКА:
3301002505790095  МКД- денарска
330140250570093  ЕУР-девизна


Број за донации во T-MOBILE: 070 143 153

 

Отвори повеќе »

RSS