Најчитани Апели

Да и помогнеме на Евгенија Јоноска!

од Div4o / 31,885 Прегледи

Дирекрот на ООУ “Климент Охридски” Ахил Јаков, пред една недела повика да се спаси животот на 11-годишна ученичка. 

Како што напиша тој, пред извесно време девојчето доживеало тежок мозочен удар, а после ударот девојчето за 98% го загубило видот, говорот и целата десна страна на телото. Итно е потребно лекување во Краков, Полска, а на родителите им се потребна финансика помош за да го поминат овој кошмар.

Досега хуманоста на граѓаните и прилепските компании тежи 482 330 денари, а сумата постојано се зголемува.

За да и помогнете на малата Евгенија Јоновска може да донирате на жиро сметката: 300027029873372 – Комерцијална банка.

БРОЕВИТЕ ЗА ДОНАЦИЈА ЗА
ЕВГЕНИЈА ЈОНОВСКА СЕ:
075 143 481
077 143 481
078 143 481
070 143 171

 

 

Отвори повеќе »

Апел за помош на Ивана Прочкова

од MKcounselMK / 2,943 Прегледи

 

 Да се биде Хуман е нешто непроценливо...Ве молиме покажете ја својата Хуманост и помогнете за Ивана.Сега е моментот да го покажеме човечкото во секој од нас...Туѓата болка е и наша болка!!!Сите колку сме во можност да и помогнеме на Ивана да има нормален живот! 

 

Сите хумани граѓани кои сакаат да донираат тоа може да го направат на:

 

Комерцијална Банка

 

Жиро сметка: 300311000001102

 

Цел на дознака: Хуманитарна акција

 

Донирајте по 100 денари на следниве броеви:

 

Телеком – 070/143-181

 

ВИП – 077/143-704

ОНЕ – 075/143-850

Отвори повеќе »

Апел за помош на малата Исидора Димеска

од Div4o / 2,227 Прегледи

Да и помогнеме на шестмесечната Исидора Димеска од Прилеп, со дијагноза АСД, ВСД и пулмонална хипертензија. Таа е на Државна клиника во Скопје, но за таков вид на операција, потребно е да биде оперирана во странство. Да бидеме хумани и да донираме на сметката 200003035157443 Стопанска банка АД Скопје. Бебето има време 3 недели до 1 месец да биде оперирано, како не би било фатално. Операцијата би чинела до 15.000 евра.

Донирајте на жиро сметката или контактирајте го таткото на малата Исидора на телефонскиот број 077/708-444 (Роберт).

Да бидеме хумани!
Превземено од exclusive.mk

Отвори повеќе »

Апел за помош на Јована Ивановска

од Div4o / 1,819 Прегледи

Почитувани ХУМАНИ пријатели,

На Јована Ивановска која има 13 години дијагностицирано и е ретко генетско заболување АПЛАСТИЧНА ФАНКОНЕ АНЕМИЈА, при што единствениот третман за лекување е трансплатација на коскена срцевина.

Бидејќи Клиничкиот Центар во Скопје не го третира ова заболување, од нашиот лекарски конзилиум добивме препорака лекувањето да се продолжи во Италија каде што со успех се третираат деца со истата дијагноза.

Бидејќи станува збор за подолгорочно лекување неопходни се финансиски средства за успешна реализација на истиот.

Затоа Ве повикуваме наши ХУМАНИ сограѓани да донирате за нашата Јована !!! <3

Сметка за донации:

210 5016696898 58

НЛБ Тутунска банка

 

 

Отвори повеќе »

БЕБЕТО ЛУКА СО ПРАЗЕН СТОМАК – РОДИТЕЛИТЕ БАРААТ ПОМОШ ОД ХУМАНИ ЛУЃЕ

од Div4o / 1,114 Прегледи

„Синче мое убаво многу те сакам за тебе ќе се борам до крај“. Ова се зборовите на 25 годишната Билјана, мајка на бебето Лука од Свети Николе. Лука има само две недели, но собата во која моментално спие е студена, бидејќи семејството нема дрва за да ја запали печката. Неговото шише со млеко го затекнавме полу-празно, затоа што родителите немаат пари да купат. Мајката Билјана е загрижена за здравјето на нејзиното бебе. Таа вели дека социјалната помош од 1200 денари не стасува за ништо.

„Ладно е, многу е ладно. Затоа детето го покривам со јамболија и со ќебенце, да не му студи. Го наоблекувам многу. За сите што не гледаат и ни помагаат Господ да им даде здравје, среќа љубов. Здравје да си има за другото се ќе си дојде. Дрва ни се најпотребни и стан под кирија привремено додека ни се направи нова куќа“, изјави Билјана Симонова.

Распукани ѕидови, распаднат покрив, од секоја страна дува промаја…во ваква состојба е куќарката во Свети Николе која го згрижува семејството Симонви. Променливото време, дождот и ветриот уште повеќе им ја отежнува ситуацијата. Таткото Оливер бара било каква работа само да може да купува млеко и пелени за Лука.

„Работам сезонски, кај најдам, немам стална работа. Куќата ми се распаѓа. Немам ни храна. Должам од сите страни. Навечер на свеќи. До 7 часот седиме па си легнуваме. Нема ни струја, ни ништо. Од сите страни тече. Од сите страни фури. Таван немаме во едната соба. Кај и дае и овој таван ќе падне. Што да кажам, страшно. Се молиме на Бога пред да си легнеме да не падне“, изјави Оливер Симонов

Општинските власти во Свети Никола им ветиле санирање на куќата но досега, како што велат Билјана и Оливер  ништо не е преземено. Од општината велат дека на семејството им е дадена првична помош од 15 илјади денари, но тоа ни приближно не е доволно за трочленото семејство. Центарот за социјални работи им понудул сместување во прифатен центар , само за мајката и бебето,  но Билјана одбила затоа што не сака бедата и безработицата да го растури семејството, а Лука да расте без татко си. Младите родители не испратија за Скопје со надеж дека хумани луѓе ќе им помогнат да изградат мал дом. Дотогаш малиот Лука ќе спие со празен стомак и покриен со јамболија.

Извор http://tv21.tv/mk

Отвори повеќе »

RSS